De Badcuyp

Client
ontwikkelaar
Architects
VOA
Year
2017
Program
horeca
Status
gereed
Scale
500 m2

Voorheen diende het pand aan de albert cuypstraat als badhuis. de heren beneden en dames boven ver van de straat. Door het vervallen van de oorspronkelijke functie zijn de gevels en het complete interieur van het pand aangepast aan de nieuwe gebruiksfunctie. er is nu horeca op de begane grond gekomen. Door de grote nieuwe glazen pui, in stijl van de oorspronkelijke stalen zwarten kozijnen, is de begane grond toegankelijker geworden. het interieur heeft daardoor een sterkere relatie met de openbare ruimte gekregen. Het pand heeft een ‘stoere’ uitstraling met een heldere vormentaal met lijnen en vlakken volgens de amsterdamse school principes. bij de renovatie van de gevel is deze authentieke beeldtaal behouden en versterkt met respect voor het bestaande.

FOTO’S   (bron:  vastgoedfoto)

(foto 2 en interieur bron: vastgoedfoto)

naar de projecten