Bellamystraat Olympia Theater

BELLAMY
Client
ontwikkelaar
Architects
VOA
Year
2017
Program
wonen
Status
in uitvoering
Scale
1000 m2

VOORHEEN DIENDE HET PAND AAN DE bellamystraat ALS buurt (olympia) theater. BENEDEN parkeren EN BOVEN de voorstelling VER boven DE STRAAT. DOOR HET VERVALLEN VAN DE OORSPRONKELIJKE FUNCTIE ZIJN DE GEVELS VAN HET PAND AANGEPAST AAN DE NIEUWE GEBRUIKSFUNCTIE. Daarbij is er in de voorgevel zorgvuldig het oorspronkelijke beeld gerespecteerd. Echter door het subtiel vergroten van enkele raamopeningen heeft HET INTERIEUR EEN STERKERE RELATIE MET DE OPENBARE RUIMTE GEKREGEN. HET PAND HEEFT EEN ‘STOERE’ UITSTRALING MET EEN HELDERE VORMENTAAL MET LIJNEN EN VLAKKEN VOLGENS DE AMSTERDAMSE SCHOOL PRINCIPES. RESPECT VOOR HET BESTAANDE is in de achterzijde van het pand terug te vinden door het terug brengen van nieuwe baksteen gevels.

 

 

FOTO’S

 

 

naar de projecten